Death, taxes and childbirth! There's never any convenient time for any of them.
Margaret Mitchell
A person doesn't know how much he has to be thankful for until he has to pay taxes on it.
Anonymous

Amerikaanse belastingaangifte voor particulieren

Voor de meeste mensen is de Nederlandse aangifte eenvoudig te maken en in te dienen. Gewoon controleren wat er op de site van de belastingdienst staat, en dan is het al snel goed. Helaas, voor de Amerikaanse aangifte gaat dat niet op dezelfde manier. Het Nederlandse inkomen moet apart opgenomen worden als foreign earned income. Daarna moet gekeken worden of dat inkomen wordt uitgesloten van belastingheffing of dat het verrekend wordt met de Nederlandse belastingen. Ook is het niet eenvoudig om te beoordelen of aan alle eisen die aan de aangifte worden gesteld, wordt voldaan. Daarnaast is er ook nog de aparte indiening van alle bankrekeningen die naar een ander instituut gaat. De FBAR moet bij FINCEN ingediend worden.

Al met al is het een complexe zaak, die Amerikaanse aangifte. 

Wilt u volledig ontzorgd worden met betrekking tot beide aangiften, dan kan ik ook de Nederlandse belastingaangifte verzorgen. Dat doe ik in samenspraak met Team Vervoort te Haarlem. Hierdoor is de aangifte gedekt door een Register Belastingadviseur. Alle informatie hoeft slechts eenmaal aangeleverd te worden, waarna de Nederlandse en Amerikaanse aangifte tegelijkertijd worden opgesteld. Er kan direct in de Amerikaanse aangifte rekening worden gehouden met de Nederlandse belastingen. 

In het uitzonderlijke geval dat er in de Amerikaanse aangifte een 'passieve belasting' moet worden betaald, dan kan de Nederlandse aangifte geoptimaliseerd worden tussen beide partners, zodat de box 3 belasting betaald wordt door de Amerikaanse partner. Hierdoor is de box 3 belasting te verrekenen met de 'passive income tax' die Amerika zou heffen. Dit is met name aantrekkelijk voor particulieren met vermogen, die ook belastingen in Amerika zouden moeten betalen.  

Terug naar Diensten

Neem contact op

Heeft u vragen over uw situatie of uw Amerikaanse verplichtingen? Wilt u weten wat u moet doen? Neem gerust contact op. Ik leg u uit wat uw eventuele verplichtingen zijn, welke stappen u moet nemen en wat daarvan de consequenties zijn. In een gratis gesprek leg ik ook uit wat de kosten zijn als er verder actie moet worden ondernomen. 

Ik wil graag in contact komen