Today, it takes more brains and effort to make out the income-tax form than it does to make the income.
Alfred E. Neuman
At tax time, it helps to remember that if your tax obligation has increased from the previous year, it's usually because you're enjoying more income. That's a situation to which most of us aspire. Higher taxes are a price that we pay for greater success.
Richard Carlson

Afsluiting

Nadat de US aangifte is ingestuurd, komt er meestal geen bericht van de IRS. Bij het indienen van de FBAR wordt wel een bevestiging gestuurd. Deze wordt aan u doorgestuurd. 

Met het indienen van de aangifte en de FBAR is het Amerikaanse belastingjaar afgesloten. Voor het volgende belastingjaar ontvangt u in januari 2024 een uitnodiging om de aangifte weer door mij te laten verzorgen. Gaat u hiermee akkoord, dan ontvangt u de aanbetalingsfactuur. Na de aanbetaling komt de checklist uw kant op. Zodra alle benodigde informatie verzameld is en bij mij aangeleverd, ga ik met de aangifte beginnen. Ik werk op volgorde van binnenkomst van de documenten. 

Mocht de informatie pas na de deadline ontvangen worden, maar de aanbetaling is al wel gedaan, dan vraag ik uitstel aan voor de deadline, zodat er meer tijd is om de aangifte te maken. 

Heeft u de Streamlined Foreign Offshore procedure gevolgd, dan zorg ik dat er voor de volgende aangifte op tijd uitstel is aangevraagd. Daarna kunnen we waarschijnlijk in volle vaart door. 

Bij de Relief Procedures for Certain Former Citizens is na het opsturen geen vervolg meer nodig. Het is verstandig om het 'Certificate of Loss of Nationality' goed te bewaren. Wanneer u naar Amerika reist, is het handig om een kopie van uw CLN mee te nemen om aan te kunnen geven dat u officieel geen Amerikaanse nationaliteit meer heeft. 

Terug naar Werkwijze

Relief Procedures for Certain Former Citizens

Heeft u nooit aangifte gedaan en u wilt zo snel mogelijk van uw Amerikaanse staatsburgerschap af, dan kunt u ook de Relief Procedure volgen. U gaat dan eerst uw nationaliteit opzeggen, en vervolgens dient u voor 6 jaar een aangifte inkomstenbelasting met een FBAR en een aparte vermogensopstelling in.

Meer weten?

Neem contact op

Heeft u vragen over uw situatie of uw Amerikaanse verplichtingen? Wilt u weten wat u moet doen? Neem gerust contact op. Ik leg u uit wat uw eventuele verplichtingen zijn, welke stappen u moet nemen en wat daarvan de consequenties zijn. In een gratis gesprek leg ik ook uit wat de kosten zijn als er verder actie moet worden ondernomen. 

Ik wil graag in contact komen